Dakgotenreiniging

Veel mensen zijn zich niet bewust van de gevolgen van slecht functionerende dakgoten. Bladeren, takken, vogelnestjes e.d. kunnen in korte tijd zorgen voor een ernstige verstopping van de waterafvoer. Doordat het regenwater langs de muur stroomt kan er niet alleen een lekkage ontstaan maar zorgt het ook voor vochtplekken en schimmelaanslag op de binnenmuur. En in sommige gevallen houtrot.

Hoe merkt u dat uw dakgoot vervuilt is?
Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt. Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroom of zelfs langs de buitenmuren.

Welke problemen kunnen ontstaan?
Lekkage kan op diverse plekken dan ontstaan. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroom zich gaan nestelen achter de buitenmuur. En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorg een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en rand waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te gedijen.

Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reiniging en/of controlebeurt door Cleaning Service Leusden voorkomt u veel problemen. En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat uw gevel minder snel gereinigd moet worden en het houtwerk veel langer meegaat.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze diensten, dan kunt u ons bereiken op 06 18 84 84 58 of via ons contactformulier op de contactpagina.

Post comment